besmettelijke ziekten

Coronabesmettingen in oktober

Zaterdag 24 oktober

Vandaag staat de teller op 150 nieuwe besmettingen. Merksplas blijft koploper in deze trieste wedstrijd. Rijkevorsel en Merksplas kleuren het donkerst op de kaart van de regio.

We zitten hier maar te prakkiseren hoe het toch komt dat het virus in onze gemeente zo hard toeslaat. We zien hier thuis niemand omdat we afstand moeten houden en we komen het dan ook voorlopig niet te weten. Als we toch iemand anders via de sociale media kunnen aanspreken, dan komen we nog maar amper iets meer te weten.

Het was gisteren de tweede maal dat de gemeente probeerde een feestdag van de datum van gisteren te maken: 2310 is het postnummer en blijkbaar is Rijkevorsel de enige gemeente in de verre omtrek die daar een datum aan kan koppelen. De sportdienst riep ons op om mee te doen op sportief vlak: 23.10 km mountainbiken of fietsen, evenveel minuten lopen, enz. De HK deed mee maar dan op vlak van cultuur. Ik heb een verhaaltje gepubliceerd op onze website over wat er ooit in Rijkevorsel gebeurde op een 23ste oktober. Ik ga uit nieuwsgierigheid verschillende keren op de website kijken of er belangstelling is.

Ik had gisteren al het plan om de stijgende cijfers nog eens in een grafiek te steken en te posten op onze website zoals ik dat al eens eerder deed. Maar ik wou de ingehouden pret van een dorp gisteren niet bederven met dit slechte nieuws.

Het is goed om deze grafiek eens te vergelijken met een vorige pagina uit ons dagboek: Coronabesmettingen in Rijkevorsel

We besluiten om vandaag een fietstocht te doen want voor morgen voorspelt men regen. Zou het voorstel van de gemeente om 23,10 km te fietsen een optie zijn? We nemen de uitdaging aan, maar de wind en de regen zijn spelbreker. Toch lukt het ons, wel goed nat van de regen. Onderweg was er amper een kat te zien. Het deed wel goed aan lijf en leden om eens buiten te zijn en corona even te vergeten.

Een gedachte over “Coronabesmettingen in oktober”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s