Over ons

De Heemkundige Kring van Rijkevorsel richt zich op het erfgoed van Rijkevorsel. Hij stelt zich als  doel het verzamelen,  bewaren en bekend maken van dit erfgoed. Het zou een pluspunt zijn als we daardoor ook nog meer waardering konden creëren voor dit mooie en boeiende verleden.

De Heemkundige Kring is in oktober 1977 opgericht door een kleine groep van vrijwilligers die dit alles wilde waarmaken. Als snel besloot het groepje een jaarboek uit te geven en dat bleef zo jaarlijks doorgaan tot 2006. Na enkele jaren van stilstand is die draad weer opgenomen in 2017. Nu gebeurt dit om de twee jaar.

Anderzijds is vanaf 1985 begonnen met een museum. Dat is ondertussen uitgegroeid tot een ongeëvenaarde verzamelplaats van gebruiksvoorwerpen en gereedschappen uit de regio. Vooral het schoolklasje is een grote publiekstrekker. Bovendien verkregen we daarnaast een schat aan informatiemateriaal waardoor geleidelijk een rijk documentatiecentrum is ontstaan.

Onze erfgoedvereniging is er voor jong en oud, alleen of in groep.

Wie weet wil je wel met ons meewerken. Heemkunde is breed, zeer breed. We kunnen dus veel soorten talenten gebruiken. Als dit iets voor jou is, neem dan contact met ons via de contactknop.